سی اس اس زبان نشانه گذاری تحت وب است که برای توصیف ظاهر یک وب سایت برای مرورگر استفاده می شود. CSS از سه حرف اول کلمات cascading style sheet تشکیل شده است؛ CSS3 در واقع آخرین نسخه CSS است که دارای قابلیت هایی فراتر از دو نسل اول است. CSS3 به خاطر ساختار ماژولارش، به توسعه دهندگان وب این امکان را می دهد که صفحات وب با محتوای غنی که نیاز به کد سبکتری دارند، ایجاد کنند. این یعنی ایجاد ظاهری خیال انگیز، واسط های کاربری بهتر و لود سریعتر وب سایت به کمک عملکرد هایی که برای طراحان وب تقریبا غیر ممکن بود تا بتوانند بدون استفاده از jQuery و Photoshop آنها را خلق نمایند. ویژگی هایی نظیر سایه دار کردن متن، منحنی کردن لبه های کادرها، استفاده از چند تصویر پس زمینه به عنوان بک گراند، ایجاد افکت های حرکتی بر روی عناصر صفحه تنها بخشی از قابلیت های منحصر بفرد سی اس اس ۳ است.
با ظهور نسخه سوم CSS و نسخه پنجم html انقلابی در طراحی وب سایت صورت گرفته است که امروزه اکثر مرورگر های جدید و استاندارد، از قابلیت های CSS3 و HTML5 پشتیبانی می کنند و طراحان وب می توانند از این فناوری جدید به خوبی استفاده کنند. البته باید توجه داشت که کار کردن با CSS3 به معنی تغییر دادن کدهای قبلی CSS نیست بلکه به معنی گسترش دادن آنهاست به طوری که قابلیت های جدید CSS3 را به کدهای قبلی اضافه نمود.
CSS3 بر خلاف CSS 2؛ که یک خصوصیت بزرگ به تنهایی معرف خصوصیات ی متفاوت بود؛ CSS 3 به چند سند جداگانه به نام “ماژول” تقسیم شده است . هر ماژول امکانات جدیدی را در طراحی سایت ارائه می نماید و یا خصوصیات ی تعریف شده در CSS 2 را با حفظ امکانات سابق گسترش می دهد. اولین پیش نویس های CSS 3 در ماه ژوئن سـال ۱۹۹۹ منتشر شد.
به تعریف دیگـر ؛ CSS3 آخرین تحول زبان شیوه نامه آبشاری (Cascading Style Sheets) است و با هدف گسترش و گسترش CSS2 ارائه شد. ایـن زبان چیزهای تازه ای را که مدت ها در انتظارش بودیم را به ارمغان آورد. برای مثال: انحنای حاشیه ها؛ سایه ها؛ شیب؛ انتقالات و انیمیشن ها و همین طور طرح بندی های جدیدی مثل چند ستونه کردن؛ باکس های انعطاف پذیر و یا طرح بندی های شبکه ای.
به طور کلی اکنون برای طراحی سایت در بخش CSS بیشتر CSS3کاربرد دارد. اما هنوز می توان از سطوح اولیه CSS برای طراحی سایت استفاده کرد اما همـان طور که معین است امکانات موجود در CSS3 بسیار وسیع تر است .